Motiverend loonbeleid met het ABC-model
Uit onderzoek blijkt dat controlerend belonen op termijn leidt tot minder en minder kwalitatieve motivatie. Zelfs voor de taken die je medewerkers van nature graag opnemen. Hoe teken je voor jouw organisatie een beloningsbeleid uit dat toch motiveert?
ABC in een notendop
De motivatie van je werknemers hangt af van 3 basisbehoeften:
- Autonomie: zelf keuzes kunnen maken en beslissingen mogen nemen
- Betrokkenheid: je verbonden voelen met collega's, werkrelaties en organisatie
- Competentie: in staat zijn om je taken te kunnen uitvoeren
Met een loonbeleid op basis van deze componenten, verhoog je de motivatie van je medewerkers.
Werk een nieuw en motiverend loonbeleid uit, gebaseerd op ABC. In een strategische workshop, begeleid door de motivatie-experten van Acerta Consult, zet je de eerste stap.
Workshop ABC-loonbeleid
In deze workshop op maat van je bedrijf en begeleid door de ABC-experten van Acerta Consult, krijg je antwoorden op de volgende vragen:
- Wat (of welk gedrag) wil je belonen of erkennen? Waarmee ga je dat belonen? Welke betekenis heeft die beloning of erkenning?
- Wie neemt welke rol op in dit proces?
- Hoe vertaal je de nieuwe inzichten naar een concrete performance- en beloningscyclus?
Na afloop heb je een strategische aanbeveling in handen waarmee je aan de slag kan om een concreet actieplan uit te werken. En om zo je loonbeleid om te vormen naar een instrument dat de motivatie van je medewerkers ten volle bevordert.
Meer over ABC
Het ABC-model uitgelegd
Het ABC-model is gebaseerd op de wetenschappelijk onderbouwde zelfdeterminatietheorie. Hoe zet je die theorie om in de praktijk en pas je ze toe in je hr-beleid?
ABC in leiderschap
Een van de belangrijkste taken van een leidinggevende is medewerkers motiveren. Tegelijk is dat ook een van de moeilijkste. Het ABC-model biedt een goed kader.