Vorige

Efficiëntere service voor accountants aan eindklanten? Dat kan, via Acerta.

19 juni 2024 Accountants
Nicolas Pevenage

Digitalisering en data zijn onmiskenbaar voor organisaties die vooruit willen. Ook bij Acerta werken we dagelijks aan het verbeteren en vereenvoudigen van onze processen. In dat kader breiden we ons aanbod rond data-integratie voor accountants verder uit en maken we op deze manier hun job weer iets efficiënter.

Leestijd: Later lezen?

Extra geautomatiseerde processen via Silverfin

De job van accountants is niet altijd de meest eenvoudige: zij moeten dagelijks een hele hoop bedrijfsgegevens analyseren en verwerken, en dit vaak tegen een deadline. Om hen te ondersteunen in deze processen, kunnen accountants die klant zijn, via het cloudplatform Silverfin actiegericht aan de slag. Zo verlopen volgende zaken vanaf nu helemaal geautomatiseerd:

  1.  De Sociale Balans: haal met een klik op de actieknop van Silverfin alle informatie op van de Sociale Balans van de onderneming. 
  2. De loonattesten (incl. PDF) van werknemers in 1 pdf: met één klik kan je alle gegevens oproepen en gebruiken voor datacontrole én als onderdeel van de jaarrekening;
  3. De data van de bezoldiging van de bedrijfsleiders (incl. fiche 281.20) van je Acerta klanten: één fiche voor elke bedrijfsleider.

Telkens bespaar je 15 minuten manueel input werk bij je medewerkers of bij jezelf. Dat telt op voor onze accountants. 

Veilige en transparante omgeving

Een extra voordeel en voor Acerta ook een cruciaal aspect, is dat beide integraties in dezelfde transparante en veilige omgeving gebeuren zoals voordien. De reeds bestaande data-en documentenintegratie van Acerta garandeert een heel hoge mate van security. In tijden waar cybercrime steeds meer toeneemt, is het essentieel je hier tegen te wapenen. Zo stond onze vijfde editie van de Acerta Summit 2024 in teken van cybercrime. 

What's next?

We kunnen pas spreken van evolutie als de automatiseringen en integraties niet enkel veilig en correct verlopen, maar ook proactief en intuïtief. Zo werken we bijvoorbeeld aan actiegerichte lijsten in MyAcerta, het boekhoudersportaal, waarbij data geïntegreerd is die ook meteen juist geïnterpreteerd kan worden. Denk aan lijsten van klanten met betalingsachterstand of klanten wiens omzet daalt.

Ook online is Acerta jouw rechterhand

Wil je een streepje voor bij je cliënteel? Ben je boekhouder of accountant? Word partner van Acerta en win tijd dankzij onze online partnersupport, profiteer van onze uitgebreide kennis en expertise en krijg helder advies van je persoonlijke accountmanager.

Word partner

Deel dit artikel

Geschreven door Nicolas Pevenage

Verantwoordelijke digitalisering en innovatie bij Acerta

Gerelateerde artikels

Accountants

Summit 2024: de grootste hr-uitdagingen voor accountants

26 juni 2024
Lieven Delzeyne

Arbeidskrapte, aantrekken en behouden van werknemers en de digitalisering. Het zijn allemaal hr-uitdagingen waar bedrijfsleiders dagelijks mee te maken hebben. De komst van AI zorgt daarbij ook voor een toename aan cyberaanvallen. Ook in de accountancy sector is dit een realiteit. Hoe staan we ervoor en hoe kunnen we ons hier tegen wapenen?

Lees meer
Accountants

Dit was de Acerta Summit 2024

05 juni 2024
Lieven Delzeyne

De vijfde editie van de Acerta Summit ligt inmiddels weer achter ons. Onze accountants werden ondergedompeld in de wereld van cyber crime. We vatten deze boeiende en inspirerende dag samen en belichten de belangrijkste topics.

Lees meer
Accountants

AI binnen de accountancysector: vriend of vijand?

05 maart 2024
Lieven Delzeyne

Artificiële Intelligentie, het is niemand nog onbekend. Ook niet binnen de accountancysector. AI heeft zijn weg gevonden om ook het leven van accountants te vergemakkelijken, maar hoe draagt AI vandaag bij en waar liggen de groeikansen?

Lees meer