Overzicht
De deadline voor het opstellen van je opleidingsplan nadert intussen met rasse schreden – dit moet vóór 31 maart in orde zijn! Dit lijkt misschien nog wat veraf, maar wees je ervan bewust dat het opstellen van een opleidingsplan gepaard gaat met verschillende stappen die voorafgaandelijk moeten doorlopen worden. In dit nieuwsbericht zetten we de regels nog eens op een rijtje.
Momenteel zou de wetgeving werkgevers verplichten om de FLA tegen 1 april 2025 in te vullen, terwijl het regeerakkoord de afschaffing ervan aankondigde in het regeerakkoord 2025-2029 dat op 31 januari werd gesloten. Wat nu?
Op 3 februari 2025 heeft de Centrale Raad voor Bedrijfsleven (CRB) de beschikbare marge gecommuniceerd voor de periode 2025-2026. Het loonkostenrapport zal op 19 februari ter beschikking worden gesteld. Dit rapport vormt de basis voor het Interprofessioneel Akkoord dat om de 2 jaar door de sociale partners in de Groep van Tien wordt onderhandeld. In dit akkoord worden kaderafspraken rond werk en verloning opgenomen.
![](https://www.acerta.be/media/cache/380x240/uploads/media/67ab4fc06895f/regeringsakkoord-1.jpg?originalExtension=png)
De nieuwe federale regering is gevormd! Wat betekenen deze maatregelen voor jouw publieke sector en werknemers? Onze juridische experten delen de belangrijkste inzichten uit het regeerakkoord tijdens dit webinar.
![](https://www.acerta.be/media/cache/380x240/uploads/media/67a5df360cf76/20250207-blog-arizona-regering-public-800x500.jpg)
De Arizonapartijen hebben een federaal regeerakkoord gesloten voor 2025-2029. Wat verandert er voor de publieke sector? Lees hier een overzicht van de belangrijkste hervormingen en hun impact op werkgevers.
In het Belgisch Staatsblad verscheen het Koninklijk Besluit (KB) met de referentie interestvoeten voor de berekening van het voordeel van alle aard voor de toekenning van een renteloze lening of een lening tegen verminderde rentevoet (lager dan de marktrente), van toepassing vanaf 1 januari 2024.
Door de overschrijding van de spilindex in januari verhoogt het nationaal gewaarborgd gemiddeld minimum maandinkomen (GGMMI) met 2 %. Als gevolg hiervan is het mogelijk dat het nationale GGMMI hoger ligt dan sommige sectorale minimumlonen.
De temperaturen schommelen weer rond het vriespunt. Werken in te lage temperaturen kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Maar vanaf wanneer is het nu ‘te koud’ om te werken? Hieronder vind je alle nuttige informatie!
De EU AI Act brengt specifieke verplichtingen en normen voor overheden met zich mee die ook gevolgen hebben voor lokale besturen. (als werkgever, als aanbieder van AI-systemen of als eindverantwoordelijke).